Vinder af lotteri-kalven

 

Da lotterikuponen på landsskuets sidste dag lørdag blev trukket op af posen, var der et par stykker på staldgangen, der genkendte navnet. Der blev sendt et par stafetter af sted til stalden med katteudstillingen og her fik Pia Slot midt i kattekonkurrencen at vide, at hun var den heldige vinder af blondekvien Jessica. Pia blev noget rundt på gulvet, men skulle lige have kattedysten overstået inden hun kunne få overrakt kvien.

Pia Slot var selvfølgelig meget glad for lotterigevinsten, men hun bor i et lille (90kvm) gammelt middelalderhus (1450) i Kalundborg og som hun sagde: ”Jessica er godt nok sød, men jeg tror ikke, at den kan komme igennem døren til vaskehuset !” og efterfølgende solgte hun den til en af blondeavlerne. Pia var herefter meget gavmild og gav 1000 kr. til Blonde d’Aquitaine ungdomsforening.

Men hvorfor købte Pia så et lod af blonde-folket ? Jo, sidste år var kattestalden umiddelbart ved siden af stalden med blonderne og Pia benyttede lejligheden til at sludre lidt med blonde udstillerne og blev lidt betaget af de elegante dyr, så Pia besøgte igen i år blondestalden og købte ved den lejlighed et par lodder.

Men hvordan gik det så med katteudstillingen ?  Ja, katten Kaj er jo ikke en Kaj-hvem-som-helst, nej han er  en Abyssinier. Racen er en af de ældst kendte racekatte og stammer oprindeligt fra Etiopien. På landsskuet blev Kaj Bedst i racen og opdrættermedalje i guld. Men derudover har Kaj været Verdensmester, Nordisk Mester og 3 x Dansk Mester.

Pia har i øvrigt arbejdet i landbruget for mange år siden og har sidenhen haft heste i 30 år.

Det er andet år Blonde d’Aquitaine foreningen afholder lotteriet i forbindelse med landsskuet og det er kommet for at blive: ”Det er en rigtig fin måde at komme i kontakt med gæsterne, der kommer i stalden og det lille overskud lotteriet giver, går til vores ungdomsafdeling”, siger Kristian Haldrup fra blondeforeningen.