Nyt æresmedlem

På Blonde d'Aquitaine avlsforeningens generalforsamling blev den tidligere formand Svend Åge Hansen fra Klarup udnævt til æresmedlem, som en anderkendelse af det store arbejde han har udført for foreningen og racen generelt. Svend Åge Hansen var formand fra 1988 til 1994, hvor blonde d'aquitaines udbredelse i Danmark voksede hastigt. De første dyr blev importeret fra Frankrig i 1984, og Sved Åge Hansen var en af de første til at modtage nogle af de udvalgte kvier, og senere fulgte dyr fra både Frankrig og England.

 

Arbejdet med kvæg har altid haft Svend Åge Hansens interesse, og som ung tjente han blandt andet hos Ahlmann Lorentzen på Langholt. Her stod en af tidens kendteste SDM-besætninger, hvilket sikkert har inspireret den unge mand. I hvert fald stod der nogle få år efter en meget veldreven og højtydende malkekvægsbesætning på Romdrupholmsvej, og da der blev lagt om til kødkvæg var det stadig avlen der var i centrum. Døren hos Kirsten og Svend Åge Hansen har altid været åben for folk, der gerne ville have en blonde snak, og der er gennem årene udstillet på dyrskuer over hele landet. Utallige avlere både i Danmark og udlandet har hentet avlsmateriale i besætningen, både som avlsdyr og via de adskillige kvægavlsforeningstyre der er udtaget i besætningen.

 

 Kendtegnet for dyrene fra Klarup, som kunne bære to stednavne Nørkær og Nygården, var deres gode temperament og det høje vækstpotentiale kombineret med høje klassificeringer. Eksteriøret har også været exceptionelt, hvilket de utallige dyrskuerosetter og andre æresbeviser i hjemmet vidner om. Svend Åge Hansen har dog ved årsskiftet valgt at stoppe som aktiv avler på grund af alder, men han vil helt sikkert være at finde på dyrskuerne, hvor hans gode humør og store viden om avl, forsat vil være en stor gevinst for foreningen og racen.

 

Der var stående bifald da Jens Pedersen fra bestyrelsen overragte blomster og statuette af en blondetyr til Kirsten og Svend Åge Hansen.

Indkaldelse til generalforsamling 2019

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling: Lørdag d. 6 april 2019 kl. 15:00 på

Tylstrup Kro, Tylstrupvej 36, 9382 Tylstrup.

Dagsorden:

1. Valg af stemmetællere og dirigent.

2. Bestyrelsens beretning om det forløbne år.

3.Fremlæggelse af regnskab til godkendelse.

4.Behandling af indkomne forslag.

5.Valg af medlemmer til foreningens bestyrelse. På valg er: Jens Andersen, Ole Gammelby og Gustav Jørgensen.

6. Valg af suppleant til bestyrelsen.

7. Valg af revisorer.

8. Eventuelt.

Vi håber på stort fremmøde, med venlig hilsen bestyrelsen.

 

Inden generalforsamlingen er der besætningsbesøg hos Dahl Blonde, Kuskgårdsvej 47, 9381 Sulsted.

Programmet er her:

Kl. 12:30 velkomst og sandwich.

Kl. 13:00 besigtigelse af besætningen.

 Kl. 14:30 kørsel til generalforsamling på Tylstrup Kro.

Af hensyn til indkøb af sandwich er der tilmelding inden mandag d. 1 april til Jens Pedersen på tlf 4074 4380 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Efter generalforsamlingen håber vi, at der er mange der vil blive og nyde en hyggelig aften sammen med andre blondefolk. Spisning bliver 17:30 på Tylstrup Kro, hvor der også kan bookes værelser ved direkte henvendelse på tlf 98261566.

Menu: Hovedret: Kalvesteg- stegt som vildt m. hvide kartofler, waldorffsalat, årstidens grøntsager og skysovs. Dessert: Hjemmelavet is med frisk frugt og jordbærsovs.

Pris pr. kuvert 200,- Tilmelding til spisning inden 1. april til Jens Pedersen på tlf 4074 4380 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Generalforsamling 2018

Der afholdes ordinær generalforsamling lørdag den 26. maj 2018 kl. 14.00 på Restaurant Klods Hans, Strøget 13, 7280 Sønder-Felding

Inden generalforsamlingen inviteres til besætningsbesøg  kl. 12 hos Susanne og Jens Peder Bojsen, Birkelundvej 6, 6920 Videbæk.

 

Læs mere i Nyhedsbrev, som udsendes til medlemmerne snarest.

Ny ungtyr

Der er efter mange års venten kommet en ny ungtyr på Vikings brugsplan. Det er tyren Engsig Louis P, der blev kåret som bedste ungtyr på landsskuet 2016. Far er Armendarit, og mor er efter Atlas. 

Tyren vil som udgangspunkt IKKE være i inseminørernes spande, men han bestiller det hjem omkostnings frit, når der bliver spurgt om det. For at tyren kan blive brugt vil bestyrelsen opfordre til at så mange som muligt beder deres inseminør om at få det i deres spand. På den måde bliver sæden også til rådighed for andre i inseminørkredsen.

Årstatistik

Der er lige offentliggjort ny årsstatistik for kødkvæg, og det er godt nyt for blonderne. Som sædvanligt ligger vi helt fantastisk med både klassificering og vægt, men det, der er værd at lægge mærke til, det er kælvingsstatistikken. Her har vi markant forbedret os, og med 61,9% lette kælvinger og 5,8% dødfødte på kvier ligger vi bedst af de franske racer.

 

Se statistikken her 

Program for Landsskuet 2017

Kom og se de flotte Blonde d'Aquitaine dyr, som udstilles i

STALD 16 på Landsskuet fra den 29.juni - 1. juli 2017.

Bedømmelsen af dyrene foregår om torsdagen kl. 9 - 12 i den Store Ring.

Se program for alle dagene HER. 

Ekstraordinær Generalforsamling 2017

Lørdag den 1. juli 2017, kl. 13.

 Blonde d'Aquitaine standen på Landsskuet 2017,

Kaj Zartows Vej 19, 7400 Herning

 

Dagsorden:

 

1.  Valg af stemmetællere og dirigent

 

2. Godkendelse af vedtægtsændringer til  § 2, 3, 11 og 12, som blev godkendt første gang på Generalforsamlingen den 6. maj   2017 på Skalborg Kro Aps, Hobrovej 515 - 517, 9200 Aalborg SV

 

3. Eventuelt